Verwerken van de bevalling

Herken je dit?

  • De gedachte aan de bevalling geeft angstige en onrustige gevoelens

  • Je voelde je tijdens de bevalling niet gezien of gehoord, machteloos, alleen, angstig, of onzeker
  • Je kijkt met een negatief gevoel terug op de bevalling
  • Je voelt je schuldig over het verloop van de bevalling
  • Je had het gevoel dat jouw leven of dat van de baby in gevaar was en daar heb je nu nog last van

Een negatieve bevallingservaring overkomt je.

Een bevalling kan bijzonder en mooi zijn maar óók aangrijpend. Soms heb je dan help nodig om de ervaring een plekje te kunnen geven. Daar help ik je graag bij op een professionele en veilige manier.

Als klinisch verloskundige weet ik wat je meegemaakt hebt. Dit zorgt voor begrip en helpt bij de verwerking. Als therapeut kan ik je leren hoe je zelf kunt zorgen voor meer rust in je hoofd en lijf. Ook kan ik je helpen met plannen maken. Wat heb jij nodig om een mogelijke volgende bevalling weer in te durven gaan?

In een paar sessies is het vaak al mogelijk om de ‘alarmbellen’, die aan zijn blijven staan door jouw ervaringen tijdens de bevalling, tot rust te brengen.

Ervaringen

Na een eerste zware bevalling, waarbij ik me onvoldoende gehoord en gesteund voelde, merkte ik steeds meer angst op voor mijn naderende tweede bevalling. Na het helemaal doorspreken van de vorige bevalling kon ik er zó anders naar kijken. Voor het eerst keek ik met trots en waardering terug. De partnersessie zette de puntjes op de i, waarna we beiden met vertrouwen uitkeken naar de bevalling.

Margot beschikt over een unieke combinatie van heel veel ervaring en kennis over bevallen en trauma plus sensitiviteit voor de psychologische kant van bevallen. Ik heb uiteindelijk een super bevalling gehad: thuis, kort en mooi! In níks te vergelijken met mijn eerste bevalling. Ik ben er zeker van dat Margot daaraan heeft bijgedragen!

Naar Margot gaan was een van de beste investeringen die ik heb gedaan, je bevalling(en) vergeet je nooit meer en het is zo helpend als je er – hoe het ook loopt – goed op terug kunt kijken. Ik kan het dus iedereen aanraden: vóór je bevalling maar zelfs als je niet meer van plan bent om te bevallen om er positief op terug te kunnen kijken!

Marike

Na een eerdere traumatische bevalling is de begeleiding van Margot van grote waarde voor ons geweest. Met haar uitgebreide kennis van de verloskunde, mindfulness, traumaverwerking, de werking van het lichaam tijdens het proces van een geboorte, ademhalingstechnieken en andere (praktische) oefeningen kan Margot je op een enorm uitgebreide manier helpen.

Bij ons heeft dat ervoor gezorgd dat de tweede bevalling vele malen korter duurde, dat ik veel meer het gevoel had dat ik het aankon, dat ik veel rustiger bleef, dat ik er naderhand op een veel positievere manier op terugkijk dan op mijn eerste bevalling en dat mijn partner veel beter wist hoe hij mij kon bijstaan en coachen en waar hij op moest letten.

Daarnaast is Margot als persoon heel prettig, ze is rustig, ze luistert goed, ze is duidelijk wanneer het nodig is, ze weet wanneer ze je moet onderbreken en ze voelt goed aan waar pijnpunten of moeilijkheden zitten. Ik ben ontzettend blij dat we 4 (maar 4!) afspraken hebben gehad bij Margot die zo’n enorm effect hebben gehad. Het was de investering meer dan waard.

Britt

Ik kreeg individuele begeleiding om mijn persoonlijke hobbels richting de bevalling te overwinnen en begon daar al vroeg in de zwangerschap mee. Dat heeft er zeker aan bijgedragen dat ik de zwangerschap van ons 2e kindje als relaxter heb ervaren dan de eerste.

Als afsluiting deden we een sessie met m’n man erbij. Allebei vonden we dat een toffe ervaring. Zwangerschapsbegeleiding van Margot kan ik echt aan iedereen aanraden!

De begeleiding van Margot is echt een goede en -ik denk- unieke voorbereiding op je bevalling doordat Margot zowel heel veel (ervarings)kennis heeft alsook een coachings achtergrond, waardoor ze heel goed alle aspecten van een bevalling in de begeleiding weet te vangen. En ze is ook gewoon superlief. :-)

Johanna

Na een eerste heftige bevalling, waarbij ik mij niet altijd gehoord voelde in het ziekenhuis, ben ik via de verloskundige bij Margot terecht gekomen. In het totaal hebben we 3 privé sessies gehad, de laatste met partner. Zonder Margot was het mij niet gelukt zo’n magisch mooie thuisbevalling te hebben. Ik ben Margot onwijs dankbaar en kijk met een heel fijn gevoel terug op de sessies en mijn bevalling!

Lisanne

Locatie

Vergoeding: Ben je aanvullend verzekerd dan vergoedt de verzekering in de meeste gevallen deze cursus.

Je kunt mij ook altijd even appen of mailen voor het maken van een telefonische afspraak als je nog vragen hebt of wat meer informatie wilt ontvangen. Dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.

info@margotbevalt.nl | 06-52303401

AGB-Code: 08004563
BIG-nummer: 89039693403

Aanmelden voor bevallingverwerkings sessie