Wat vonden anderen ervan?

5,0 105 reviews

 • L R ★★★★★ een week geleden
  We vonden het een hele fijne cursus. Ondanks dat het voor ons de tweede bevalling gaat worden is het fijn om nog eens alles door te nemen en Margot doet dat op een leuke maar ook fijne manier waarbij je … Lees meer op alle punten goed wordt voorbereid. Echt een aanrader!!
 • Yosta van der Vos ★★★★★ 2 weken geleden
  Erg prettige cursus; zeer kundig, realistisch, door de oefeningen zie ik minder tegen de bevalling op. Echt top!
 • Vivian op de Beek ★★★★★ een maand geleden
  Veel aan de cursus gehad, zeker aan te raden. Margot legt het allemaal duidelijk uit en geeft goed toepasbare handvatten.
 • Dianne Maxing ★★★★★ een maand geleden
  Kort gezegd: Ik vind Margot Bevalt een enorme aanrader! Hieronder mijn ervaring.
  Van jongs af aan heb ik al een fobie voor medische dingen, zo kan ik bijvoorbeeld in paniek raken bij vaccinaties, maar
  … Lees meer ook bij het zien van medische handelingen bij anderen. Als tiener heb ik hiervoor therapie gehad, maar het is nooit weggegaan.
  Tijdens mijn zwangerschap merkte ik dat het idee van mogelijk in het ziekenhuis moeten bevallen mij angst gaf. (Veel bevallingen van eerste kindjes eindigen in het ziekenhuis.) Daarom hebben mijn man en ik drie afspraken bij Margot bevalt gehad. Ons plan bleef om thuis een badbevalling te hebben, maar hierdoor hoopten we ons beter voorbereid te hebben op een eventuele bevalling in het ziekenhuis.
  Onze baby liet echter lang op zich wachten en uiteindelijk ben ik toch in het ziekenhuis bevallen. Het was een heftige bevalling die volledig anders is gegaan dan ik graag had gewild: een inleiding d.m.v. een ballonnetje en weeënopwekkers, een persfase van twee uur, eindigend met een vacuümpomp, een schouderdystocie en een baby die kort aan de beademing moest. Na de bevalling wilde mijn placenta ook niet komen en moest deze nog operatief verwijderd worden. Door de tips die mijn man en ik van Margot hadden gehad, lukte het ons om ondanks deze medische handelingen niet in paniek te raken, maar de rust te bewaren. Margot had ons geleerd hoe mijn man mij kon coachen tijdens de bevalling en dit is zo enorm waardevol geweest. Hoewel de bevalling totaal niet was wat ik had gewild, kan ik wel heel positief en trots terug kijken op hoe mijn man en ik dit samen hebben gedaan. Dat was zonder Margots voorbereiding niet mogelijk geweest.
  Van te voren vonden wij de coaching best een investering, maar achteraf zijn we enorm blij dat we dit gedaan hebben en was het het geld dubbel en dwars waard.
  De tips van Margot zijn dus ook bij een medische bevalling die totaal anders loopt dan je had gewild enorm waardevol en daardoor echt een enorme aanrader als voorbereiding op je bevalling!
 • Annabel Conijn ★★★★★ een maand geleden
  Margot is een heel fijn persoon, welke goed kan luisteren en een prettig gesprekspartner is. Ze heeft me enorm geholpen.
 • Marte ★★★★★ 2 maanden geleden
  We hebben de cursus van Margot ervaren als een heel fijne voorbereiding op een heel spannende gebeurtenis. Het fijnst vonden we de eerlijkheid over hoe pittig een bevalling kan zijn. En de insteek om mindful … Lees meer om te gaan met de pijn van de weeen waarbij de partner echt een coachende rol heeft. Tijdens onze vorige zwangerschap volgden we hypnobirthing en dat was een groot verschil. Waar hypnobirthing voor ons teveel gericht was op het ideale scenario, is Margot realistisch en helpt je ook voorbereiden op de minder ideale scenario’s. Haar achtergrond als verloskundige in het ziekenhuis was voor ons heel waardevol: ze kon meehelpen onze worst case scenario’s uit te werken en aan te geven waar onze ruimte en mogelijkheden liggen om eea op onze manier te doen. En ook terugkijken naar de eerdere pijnlijke ervaring en die stap voor stap doorlopen met oog voor zowel het fysieke, medische deel en de mogelijkheden binnen de medische richtlijnen als de traumatische ervaring en emoties die erbij komen kijken. Dankzij Margot hebben we deels de mooie droombevalling thuis gehad én voelden we ons compleet in control en voorbereid toen het anders eindigde dan we hoopten: met een ambulancerit en keizersnede in het ziekenhuis. Dank je wel Margot voor je rust, begrip en berg aan kennis.
 • Marlies Tempelaar ★★★★★ 3 maanden geleden
  Ik kan de cursus mindful bevallen van Margot van harte aanbevelen aan elke zwangere vrouw.
  Dankzij Margot en haar lessen heb ik mijn intens heftige bevalling als een warme ervaring kunnen bestempelen.
  … Lees meer Tot verbazing van de artsen in het ziekenhuis. En wat ik vooraf ook zelf niet voor mogelijk had gehouden toen ik mezelf (mentaal) ging voorbereiden tijdens mijn laatste trimester.
  Wat er fijn is aan Margot:
  - ze is heel professioneel en betrokken.
  - Luistert naar je zonder oordelen en helpt je verschillende perspectieven zien.
  - kan dankzij haar ervaring van meer dan 2000 bevallingen niet alleen praktisch informeren over het proces en alles wat daar bij komt kijken maar ook de emotionele kant
  - ze is ontzettend eerlijk en wind er geen doekjes om. Haar eerste uitspraak was: bevallen is een hele flinke klus. Geen letter van gelogen.😅
  Wat er fijn is aan de cursus:
  - het is zowel praktisch als ontspannend
  - het combineert het medische aspect maar legt vooral nadruk op het mentale proces
  - door ervaringen te delen met andere vrouwen voel je je onderdeel van een groter geheel
  Tijdens de cursus leert Margot je hoe je als barende vrouw eigenaar kunt blijven van je eigen bevalling. Hoe je alles maar dan ook alles wat er op je pad komt en waar je geen invloed op hebt kunt accepteren zonder dat je de regie uit handen geeft. Dat leert ze niet alleen aan jou maar ook je (geboorte)partner.
  Kortom: beste investering die je kunt doen tijdens je zwangerschap naast de babykamer.
 • Marie Madasi ★★★★★ 3 maanden geleden
  Margot is echt de beste, ze heeft ons zoveel geleerd en ons veel tools en kennis gegeven voor ons eerste kind.
  Ze geeft duidelijke instructies, betrekt de partner er veel bij.
  Als je op zoek bent naar
  … Lees meer een aardige, grappige, nuchtere geboortecursus, aarzel dan niet, je zult niet teleurgesteld worden.
  Ik kan haar niet genoeg bedanken❤️
 • Loïs van Schalkwijk ★★★★★ 3 maanden geleden
 • Alida van As ★★★★★ 3 maanden geleden
  Ik vond Margotbevalt via google, toen ik op zoek was naar zwangerschapscursussen in de buurt. Haar website en haar verhaal spraak mij aan. Mijn vriend moest nog overtuigd worden, want tsja, de meeste zwangerschapscursuss … Lees meeren zijn rond de maximum van 200 euro, waarom moest deze (mindful zwangerschapscursus) dan zo duur zijn? Op zijn verzoek heb ik gebeld met Margot om hier naar te vragen. Nadien mocht ik de cursus boeken.
  Na 6 leerzame lessen mindfulness en kennis over bevalling mocht mijn vriend ook langskomen. Zo sceptisch als dat hij was, zo leerzaam vond hij de avond. Hij had het idee dat hij er klaar voor was om mij te ondersteunen. De tweede avond vond hij wat minder, want het was zo deprimerend (onderwerp: wat als er iets fout gaat), maar de oefeningen met het begeleiden van mij door de pijn met de handvatten van Margot, vond hij wel weer helpend.
  Mijn bevalling werd door de (klinisch) verloskundige een droombevalling genoemd. Ik vond er niks aan (wie noemt die ellendige pijn nu een droombevalling) maar mijn vriend en ik waren een waar team door het hele 16,5 uur durende proces heen. Hij nam zijn taak uiterst serieus en dit hielp mij enorm door de ellende van weeën heen. De verloskundige was zo lyrisch over de rol van mijn vriend in het proces, dat mijn vriend in het ziekenhuis mocht komen werken. En dat, in zijn geval, na 2 avondjes bij Margot! Zonder hem en de handvatten van Margot, denk ik dat ik een compleet andere (nare) ervaring zou hebben gehad, met wie weet wat voor complicaties allemaal, en nu was het een volledig natuurlijke bevalling zoals het hoort te gaan. Een fantastische start voor mijn dochter. Dank Margot! Wij bevelen je bij iedereen aan die het maar wil horen!
 • Lisanne Zwambach ★★★★★ 3 maanden geleden
  Margot is hét voorbeeld van een echte vakvrouw; ze helpt je helder, rustig, duidelijk en goed onderbouw precies met datgene wat jij nodig hebt om vol vertrouwen juist de onwetendheid van de bevalling tegemoet … Lees meer te gaan! Kortom, als je het mij vraagt zou iedere vrouw tijdens haar zwangerschap minstens 1x met Margot moeten praten.
  P.s. Ik zal nooit vergeten hoe je op de grond bent gaan liggen om voor te doen hoe je met een perswee om gaat. Tijdens de bevalling ging ik in gedachten gewoon naast je liggen en heb ik met vol vertrouwen mijn kleintje op de wereld gezet :)
 • DV ★★★★★ 4 maanden geleden
  Geweldige privé refresher bij Margot gehad vooraf aan de geboorte van ons tweede kindje. Als je zoekt naar een fijn mens met een trainingsmethoden die een fysiologische bevalling ondersteunt maar gebed … Lees meer in realisme en kennis van dingen die mogelijk niet goed gaan of anders verlopen dan gehoopt, boek dan vooral een cursus of privé afspraak bij Margot. Haar zeer concrete adviezen over opvangen van weeën en mindfulness hebben er bij de bevalling voor gezorgd dat mijn partner precies wist hoe mij te ondersteunen en ik wist in een diepe ontspanning te blijven of weer te geraken als ik die even verloor. Een droom bevalling, mede dankzij anderhalf uur bij Margot. Zelfs als je er even voor moet rijden, bevelen wij haar van harte aan!
 • C.A. Moll ★★★★★ 4 maanden geleden
  Na de heftige geboorte van mijn zoontje bleef ik met veel vragen en verdriet zitten. Ik heb een paar sessies met Margot gehad en na iedere afspraak werd het wat lichter in mijn hoofd. Het fijne vond ik … Lees meer dat Margot zelf verloskundige is en daardoor heel goed kon uitleggen waarom bepaalde interventies in het ziekenhuis gedaan zijn.
  De band met mijn zoontje was al sterk, maar sinds ik bij Margot geweest ben zitten we in een nog fijnere flow 💙
 • Malou Hondema ★★★★★ 5 maanden geleden
  De bevalcursus van Margot kan ik van harte aanbevelen! Ze geeft tijdens de cursus veel handige informatie en geeft goede tips en trics om met de pijn tijdens de bevalling om te gaan. Doordat ik haar cursus … Lees meer had gevolgd, keek ik met vertrouwen uit naar de bevalling. En tijdens de bevalling heb ik onwijs veel gehad aan haar informatie en tips.
 • Nyn Kos ★★★★★ 5 maanden geleden
  Super leerzame cursus (ook voor een tweede bevalling). Margot heeft veel ervaring en kennis en geeft veel informatie over de bevalling en mogelijke interventies. Hierdoor ga je met een open blik en kennis … Lees meer de bevalling in. Daarnaast duurt het drie uurtjes en is er genoeg ruimte voor vragen en leuke oefeningen. Aanrader dus!

Alle Google reviews Schrijf een review